Ezek voltak 2015 legnépszerűbb magyar városai

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Ezek voltak 2015 legnépszerűbb magyar városai

Feltöltve: 2016-03-01

A kereskedelmi szálláshelyek belföldi és külföldi vendégéjszakái, valamint bevételei alapján összeállítottuk a turizmus legnépszerűbb és legdrágább magyarországi településeinek 2015-ös toplistáit. A legdrágább hazai úti cél Velence lett.

A KSH adatai szerint a leglátogatottabb városaink, településeink közül 2015-ben Hévíz külföldi forgalma csappant meg a legjobban, 14 százalékkal, amit a 8 százalékkal bővülő belföldi forgalom nem tudott kompenzálni. Hajdúszoboszlón a külföldi forgalom 2, a belföldi 9 százalékkal gyarapodott. A balatoni települések közül Siófok (–3%), Zamárdi (–2 %) és Keszthely (–7,5 %) a külföldi forgalom nagy vesztese, ez utóbbi városban azonban a belföldi forgalom is visszaesett 23 százalékkal. A toplistás települések közül Bük 3 százalékkal kevesebb belföldi vendéget fogadott, mint egy évvel korábban.

A legnépszerűbb hazai települések, a kereskedelmi vendégéjszakák száma alapján a következők voltak sorrendben:

Budapest, Hévíz, Hajdúszoboszló, Siófok, Bük, Balatonfüred, Zalakaros, Sárvár, Eger, Debrecen, Gyula, Sopron, Győr, Szeged, Miskolc, Pécs, Visegrád, Zamárdi, Nyíregyháza, Egerszalók, Balatonszemes, Zánka, Harkány, Gyöngyös, Kecskemét, Keszthely, Cserkeszőlő, Mátraszentimre, Tihany, Székesfehérvár, Hegykő, Mosonmagyaróvár, Berekfürdő, Velence.

A belföldi és a külföldi vendégéjszakák, valamint a bevételek szerinti rangsorokban ugyanaz a tíz település, Budapest, Hévíz, Siófok, Sárvár, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Bük, Eger, Debrecen és Zalakaros szerepel az élbolyban, ám meglepetésre az egy vendégéjszakára jutó bevétel tekintetében olyan települések bukkannak fel az első tíz között és tűnnek drágább desztinációnak, mint Velence, Egerszalók, Kecskemét vagy éppen Visegrád.

Forrás: KSH